lørdag den 11. oktober 2008

Godnatsokker til Line.

Line fryser altid sine tæer om natten - Mormor kunne du ikke lige?

Fremgangsmåden er den samme som papegøjefarvede sokker:

Garnforbrug: 1 ngl. blødt garn som ca. passer til p. 4½ - strømpepinde 5½ - hæklenål 4½

Slå 31 m. op på pinde 5½ og strik rib, men på de midterste 9 m. midt foran strikkes snoning - strik ca. 11 cm. nu strikkes en hulrække - slå om 2 m. sammen omg rundt med undtagelse af snoningen.
Der strikkes nu hæl over 16 m. saml 3 m. op i hullet når hælen er færdig, disse tages igen sam. på hveranden omg. Fortsæt med snoning og rib til ca 4 cm. før hel længde - sæt m. på 4 pinde (ellers strikker jeg kun på 3 pinde) og tag ind i siden ( 2m. sam i beg. af p.1 - og i slut. af p.2 - beg af p.3 - slut. af p.4 ) på hveranden omg. til der er 15 m. tilbage strik en omg. og på næste omg. tages 2 m. sam. omg. rundt - knæk tråden og træk den gennem de sidste masker.
Med dobbelt garn og hæklenål nr. 4½ hækles 60 luftm. Træk snoren gennem hulrækken.
Snoning over 9 m. ( indret ribben således at der er vrang på hver side af de 9 glatmasker.)
1. 2. og 3. pind glat
4.pind: sæt de første 3 m. på en snoningspind FORAN arbejdet, strik de næste 3 m. glat, strik m. fra hjælpepinden glat, strik de sidste 3 m. glat -
5. 6. og 7. pind glat
8. pind: strik de første 3 m. glat, sæt de næste 3 m. på snoningspind BAG arbejdet, strik de sidste 3 m. glat, strik m. fra hjælpepinden glat.
Disse 8 pinde gentages.

2 kommentarer:

Amelie sagde ...

Hej Alice, jeg har fundet noget, som du sikkert kan bruge.
http://www.persistentillusion.com/blogblog/index.php?pagename=techniques
Hilsen Amelie
Forresten, godnatsokkerne er soede. Saa behoever barnet ikke at faa kolde foedder. Godt naar man har en strikkende mormor eller farmor.

Alice sagde ...

Hej Amelie - Tak for adressen - jeg har været inde og kigge der kan man vist bruge megen tid - det er ærgerligt at der ikke er et af de nordiske sprog. Vi kommer vidt omkring.
Hilsen Alice