onsdag den 15. oktober 2008

Sukkerfri Vindruemarmelade.



Vi var på besøg hos min søster og svoger de fortalte at de lavede marmelade/gele af deres vindruer - hos min datter og svigersøn har de også mange vindruer, men gider ikke spise dem selv - jeg sprang på cyklen og ned og hente en posefuld - nu har jeg prøvet på 3 forskellige måder den første var ikke så god - men de næste 2 er forsåvidt lige gode.
Opskrift: Vindruemarmelade sukkerfri.

600 gr. blå vindruer skæres igennem og sten tages ud - kommes i blenderen - kom massen i en gryde med
2 dl. vand - når det er ved at være klar kom 60 susli sødetabletter i -der kommes 2 strøgen teske marmelit i.- marmelit skal koges med i 2 minutter.
--------------------------------
600 gr. vindruer skylles og kommes i en gryde med 2½ dl. vand koges og sigtes så det kun er saften tilsæt
50 susli - der bruges 2 strøgen teske rød marmelit , dette drysses i under omrøring, og koges med i 2 minutter.
Denne opskrift bliver selvsagt lidt mere geleagtig - men begge smager rigtig godt.
Jeg har aldrig tænkt på at man kunne bruge vindruer til marmelade.
Det første billede er opskrift 1 og det nederste er den mere geleagtige.

2 kommentarer:

Mette Thrysøe sagde ...

Hej Alice. Nej, hvor skægt at vi finder hinandens blogs på nettet, og så bor vi så tæt på hinanden :-) På torsdag i næste uge er der strikkecafe igen, jeg synes du skal komme! Det er så hyggeligt! Har snuset lidt omkring på din side, du har mange fine strikkerier! Din marmelade ser i øvrigt rigtig lækker ud :-)

Alice sagde ...

Hej Mette
Det tror jeg jeg gør - skal man selv ha`kaffe med.
Hilsen Alice