tirsdag den 3. februar 2009

Krydderkage Muffins.


Jeg har siden jeg fik diabetes - så gerne ville ha`en rigtig god krydderkage - det er ikke let at bage når man selv skal opfinde opskrifter - ingen sukker og slet ingen fedtstof - men man lær det efterhånden - for et stykke tid siden købte jeg så et brunt bagepulver - en begyndelse - prøvede så i sidste uge at omarbejde opskriften - den var god - men jeg syntes der var lidt for meget oliesmag i - på igen - Nu er den lige som den skal være.
Opskrift Krydderkage Muffins.

2 stk. æg
50 stk. Su¨sli (sødetabletter)
1 dl. varm kaffe
1 dl. rapsolie
1 dl. mælk
1 dl. appelsinjuice eller isthe
400 gr. mel
150 gr. perfect fit ( bagemiddel som erstatter noget af fedstof og noget af sukkeret)
1 brev brunt bagepulver
2 topspiseske cacao
Rosiner ca. 75 gr. eller efter ønske
Pisk æggene skummende - opløs sødetabletter i den varme kaffe - bland mel rosiner cacao bagepulver og perfect fit kommes i skiftesvis med det våde.
Der bliver ca. 20 muffins.
Bages ved 175 gr. ca. 20 - 25 min.
De er rigtig gode - jeg bager dem i silicone forme - bare vip lidt med kanten - de hænger slet ikke i.
Når man har diabetes trænger man til kage engang imellem - faktisk tit - og alt det fede man kan købe får blodsukkeret til at stige.

8 kommentarer:

marianne sagde ...

Både brød og kager ser rigtig dejlige ud, ja det er ikke nemt når du har sukkersyge, men så er det godt du selv kan lave opskrifterne om. God dag.

Karin Grøn sagde ...

Tusind tak for dine opskrifter- de ser bare lækre ud. Herligt med en opskrift til diabetikere

Manna sagde ...

UHM! hvor ser dit bagværk lækkert ud.
Hvis alle levede som en diabetiker kunne mange følgesygdomme undgås.
Min far og farmor havde også diabetes. Min far mistede næsten hele synet. Er man medlem af diabetesforeningen kommer der et medlemsblad, hvori der også er opskrifter

Alice sagde ...

Hej Manna.
Der er bare den hage ved det - at i disse opskrifter er der en del fedtstof i - og det er det værste - det vidste man ikke førhen - min mor havde også diabetes hun ville gerne have noget fedt flæsk m. m. men dengang var det kun sukkeret man fokucerede på.

Manna sagde ...

Hej Alice
Det havde jeg ikke lige tænkt over, men følger ikke så meget med mere på det felt.
Æv, det blev så ikke os to, der skal på skovtur med kurven og tæppet

Amelie sagde ...

Hej Alice, det ser da laekkert ud. Min yngste soen fik diabetes da han fyldt 14 aar. Det er jo lidt anderledes end naar man har faaet det senere. Men man skal jo leve op til det. Det gjorde vi allesammen i sin tid og goer det til idag. Det er jo sundere, og man bliver ogsaa noed til at beskaeftige sig mere end andre til madlavningen. Min soen fylder denne maaned 40 aar og han har det godt. Saa kunne jeg da taenke mig at bage dine muffins.
Babytroejerne er til min nieces tvillinger. Jeg tror naesten ikke at jeg faar flere boerneboern end de 7 som er da. Maaske bliver de naeste oldeboern. ;-)))
Hilsen og hyggelig weekend
Amelie

Alice sagde ...

Hej Amelie
Det er godt din søn har det godt - det man er bange for - hvis man ikke passer det - er jo følgesygdomme.
Du kan glæde dig til engang at få oldebørn - jeg er stolt af at være oldemor ( og alligevel frisk), men det er da mærkeligt at tænke på.
Hilsen Alice

Anonym sagde ...

Tak for de interessante oplysninger