søndag den 14. september 2008

Sokker i papegøjefarver.Jeg skulle købe noget strømpegarn til en bekendt - så lå garnet lige der - man kan vist ikke undgå at blive i godt humør af disse farver - det er ellers en del år siden jeg sidst har strikket sokker - disse er med en nem hæl.

Opskrift til sokker med nem hæl.
Garnforbrug 2 ngl. strømpegarn
strømpepinde nr. 3
Opskriften er en dame og herre str.
Slå 48 - 52 masker op og strik ca. 8 cm. rib - skift til glatstrikning - på første omgang tages ud til 52 - 60 masker strik ca. 10 cm. glat eller til ønsket skaftelængde, nu sættes de halve masker på en pind og der strikkes hæl over disse:
1. pind strik 26 - 30 m vend
2. pind slå om strik 25 - 29 m. vend
3. pind slå om strik 24 - 28 m. vend
fortsæt således til der er 8 m. på midten - nu strikkes der så en m. mere med på hver pind , samtidig strikkes omslaget fra vendingen sammen med masken - når alle masker igen er på pinden strikkes rundt over alle masker.
Når man begynder at strikke rundt vil der blive et hul i siden her tager man 1 m. drejet op - denne m. tages sammen på næste omgang. Nu strikkes glat til ca. 5 cm. før hel længde ( min måler 21 cm. fra hæl - men jeg har en lang fod). Tåen strikkes således:
strik 4. og 5. m. sammen omgangen rundt - strik 5 omg. uden indtagninger,
strik 3. og 4. m. sammen omgangen rundt - strik 4 omg. uden indtagninger.
strik 2. og 3. m. sammen omgangen rundt - strik 3 omg. uden indtagninger.
strik 2 m. sammen omgangen rundt- Bryd garnet og træk det gennem de resterende masker.
Montering: Der er kun TO ender at hæfte på hver strømpe.

3 kommentarer:

tankerogspin sagde ...

Dejlige sokke, og tak for opskriften, den er da til at forstå, jeg har længe kunne tænke mig denne hæl, nu tør jeg, den er da lige til ;-))

Alice sagde ...

velbekommen - sokkerne har en rigtig god pasform - de glider ikke ned - ja jeg har altid fået at vide ( da jeg havde garnforretning) at mine egne opskrifter var lige til at følge - så er der vist pralet nok ??

marianne falk Hansen sagde ...

Jeg forstår ikke helt hvordan jeg skal strikke tåen.? Eller syntes eg det er en genial opskrift 😄