torsdag den 16. juli 2009

Rosen-blad-marmelade.Når man nu alligevel skal ud og klippe roser af - det skal jo helst ske hver dag - tag så lige og klip nogle som er fuldt udsprungne men ikke er helt nedfalds endnu.
Opskrift på marmelade.
300 gr. rosenblade - jeg bruger blandede farver
1 l. vand
dette koges i ca. 10 min. nu er det kedeligt gråt
rosenbladene sies fra og kommes i food proc. - hældes så tilbage i gryden ( det er nu mos)
Nu kommes 1½ strøgen teske citronsyre i - vupti så fik det farve igen.
ca. 125 stk sysli sødetabletter ( fåes i Aldi - ingen bismag)
smag på det - man kan jo også søde med sukker -
2 topteske rød marmelit eller Dr. Øtkers geleringspulver drysses i under omrøring det skal være den røde - den er til når man ikke bruger sukker - koges med ca. 2 minutter - kommes på glas.
Det smager dejligt - og så er det da sjovt - først følger man roserne og siden nyder man dem på en mad.

5 kommentarer:

Karin Grøn sagde ...

Tak for opskriften. Ved du hvor meget sukker der skal i,hvis man vil bruge det i stedet for. Da vores datter ikke tåler nogen former for sødestoffer- slet ikke aspartam- så er det bedst bare at bruge sukker, hvis hun også skal have glæde af det.
Jeg vil MEGET gerne prøve at lave rosenbladmarmelade. Jeg går ud fra jeg kan bruge citronsaft i stedet for citronsyre, men der skal jo nok noget til. Forresten gør jeg altid min marmelade tyk med ganske almindeligt kartoffelmelsjævning. Det fungerer fint og det indeholder ingen E numre. Bare et lille fif fra mig til dig.

Alice sagde ...

Hej Karin
Jeg vil tro du sku prøve med saft fra 2 citroner - jeg har lavet en portion med saft fra 1 citron men måtte komme ca ½ strøgen teske citronsyre i for at få smag nok og farve nok. Med sukkeret ville jeg nok starte med måske 200 gr. og så smage på det - det kan være du måske skal have det dobbelte.God fornøjelse
Hilsen Alice

Amelie sagde ...

Jeg proever din opskrift, for den lyder da spaenende. Min yngste soen er ogsaa diabetiker, saa kan han da ogsaa proeve. God weekend
Amelie

Alice sagde ...

Hej Amelie
Tak i lige måde
Hej Karin
Når du jævner på denne måde - er du så ikke nødt til at fryse marmeladen eller hvad.
Hilsen Alice

Maya sagde ...

jeg vidste ikke at man kunne lave marmelade ud af rosenblade heh sejt!! :)