søndag den 10. august 2008

Appelsinmarmelade - Horn - Snegle.



Sådan en regnfuld søndag - da er det kun vejr til at bage og lave marmelade.
Opskrift Appelsinmarmelade for diabetikere.
7 appelsiner - 1 l. vand - ca. 180 stk. su¨sli - 2 topteske rød melatin - 1 knivspids citronsyre
appelsinerne skrælles med en kartoffelskræller - disse kommes i food proceccer og snittes helt fint - det hvide på appelsinerne fjernes - resten skæres i stykker og kommes også i food pr.- det hele i en gryde med 1 liter vand - bringes i kog - så kommes ca. 180 sødetabletter i de skal lige bruse op for at de er opløst ( su¨sli fåes i Aldi har ingen afsmag) - kom ganske lidt citronsyre i - rør 2 topteskefuld rød melatin i dette udrøres i ca. ½ glas vand - koges herefter 2 min.
Det er min egen opskrift - efter min mening meget bedre end købt sukkerfri.
Opskrift på Horn og Kanelsnegle for diabetikere.
½ dl. rapsolie - 2 dl. skummetmælk - ½ pk. gær + 1 god teske bagepulver - ½ teske salt - 1 æg - 400 gr. mel
Fyld: 2 bananer - kanel / kardemomme - perfect strø ( det er diabetikerens st. melis, ingen afsmag)
Det hele æltes sammen - bananerne moses med en gaffel til de blir næsten flydende - det halve af dejen bruges til horn - i disse smøres banan på ( i stedet for margarine eller smør) der drysses kardemomme og perfect strø og de rulles sammen til horn - samme dej til snegle - der kommes bare kanel i i stedet for kardemomme.
Bages ved 225 gr. ca 12 minutter.
Jeg bager som regel af en dobb. portion der bliver ca. 20 horn og 20/25 snegle - de smager tæskegodt - selv gæster synes det - bananfyldet smager lige som snasket i en rigtig lækker jødekage fra bageren.
Jeg smører med A 38 det giver en blank overflade.

3 kommentarer:

Irene sagde ...

Det ser bare lækkert ud både bagværk og marmelade ! Jeg får helt lyst til at prøve opskrifterne :-)

Irene sagde ...

Alice - jeg vil gerne svare på dit spørgsmål vedr. brystkræft, hvis du skriver din e-mail adresse, men jeg vil ikke svare på bloggen.
Mvh Irene

Alice sagde ...

Hej Irene - det er ikke af nysgerrighed jeg spurgte - kun fordi hvis det var længe siden ville jeg jo ikke sidde og give dig gode råd om hvordan man takler det.min email er alice.r@stofanet.dk