fredag den 15. oktober 2010

Kartoffel - Franskbrød.


Opskrift på Franskbrød med kartoffel.

200 gr. kartoffel (2 store kartofler)
7½ dl. lunken vand
1½ pk. gær
700 gr. sigtemel
300 gr. hvedemel
200 gr. fuldkorns hvedemel
½ dl. a 38 eller anden surmælksprodukt
3 teske salt ( 1 stor spiseskefuld)

Kartoflerne skrælles - koges og moses - har man nogle tilbage fra middag bruges disse -
gæren udrøres i det lunkne vand - alle dele tilsættes - sættes til hævning - formes til 3 formbrød som hæver medens ovnen varmes til 200 grader - når der er kartoffel i bliver brødene meget mere svampede - og holder sig frisk og lækkert længere end ellers.

4 kommentarer:

  1. Mums, hvor ser de lækre ud og altid godt med hjemmebag:) God weekend:)

    SvarSlet
  2. Hej Marianne
    Tak - kan du også have en god weekend

    SvarSlet
  3. De ser vel nok gode og laekre ud, dine broed.
    Hilsen fra Amelie

    SvarSlet
  4. Nam!! Dette så virkelig deilig ut :)

    SvarSlet