tirsdag den 27. januar 2009

Nye Natsokker.


Line - et af mine børnebørn fryser altid tæerne om natten - så jun ønskede sokker til at sove i - det fik hun for et stykke tid siden - strikket i lyserød almindelig blød garn da de jo kun - troede jeg - skulle bruges i sengen - men ofor nylig sagde hun de er slidt op - jeg ønsker mig nogle nye - altså må hun have brugt dem som sokker - nu får hun så nogle strikket af 2 tråde strømpegarn på pinde nr. 5½ - 24 masker.
Så må de da kunne holde til at blive brugt også som hyggesokker.

fredag den 23. januar 2009

Stribet babysæt.


Så er jeg lige blevet færdig med dette lille sæt opskriften på blusen finder du her , så vælger du filcolane - opskrifter-stribet babybluse, det er lidt kringlet, men ellers kan jag ikke få det til at virke. Jeg har strikket den mindste størrelse i perleacryl.

Opskrift på stribet babysok.
Slå 32 masker op på strømpepinde nr. 3 og strik 4 omg. rib - herefter strikkes ca. 3½ cm. glatstrikning -
nu strikkes hæl således: sæt de 16 masker på en tråd (overfodens)
strik hælens m. til der mangler en maske - vend
slå om og strik til der mangler en m. vend - bliv ved til der er 6 m. midtpå - nu strikkes så en maske mere med på hver pind - den nye maske strikkes sammen med omslaget - når de første 2 pinde er strikket ( i hullet før den nye m. samler jeg en m. drejet op - strik så den nye m. og omslaget sammen - vend og start med at tage 2 m. sammen - alt dette for at der ikke nskal blive huller ved hælen - når alle masker er med igen strikkes der rundt igen - oog i hullet i siden samles 2 eller 3 m. op som tages sammen igen på hveranden omg. - strik til foden ialt måler 7½ cm. - nu laves tå således:
strik 2 m. de næste 2 m. tages sammen strik sådan omg. rundt
strik 2 omg. uden indtagning
strik 1 m. de næste 2 m. tages sammen - omg. rundt
strik 2 omg. uden indtagning
strik 2 m. sammen omg. rundt
strik 1 omg. - på næste omg. trækkes tråden igennem.
Så er de små små nuttede færdige.

Hæfte - hæfte ender.


Så fik jeg endelig taget mig sammen og fandt nål - saks o.s.v. og gik i gang med at hæfte ender her lige 3 par sokker strikket efter min sædvanlige opskrift se papegøjesokker.

tirsdag den 13. januar 2009

Ny racercykel.


Alle vore børnebørn har når de havde en passende alder fået en cykel - Frederik var den eneste der manglede - det skyldes at hans far lige havde købt, da vi troede han skulle have een.
Så nu blev det dagen - han synes den er sej.