tirsdag den 18. august 2009

Halvpatent på rundpind.


Opskrift på turkis babytrøje
strikket på rundpind.
2 ngl. Lone garn fra hjertegarn a` 100 gr.
ca.½ ngl blå
rundpinde nr. 4 og 5 - strømpepinde nr. 4 og 5

Slå 114 m. op på rundpind nr. 4 og strik 4 omg. turkis - 2 omg. blå - 4 omg. turkis rib
nu skiftes til rundpind nr. 5 oghalvpatent:
1. omg.* 1 ret, slå om og 1 vrang løs af* gentag fra* til* omg. rundt.
2. omg. strik rib som maskerne viser altså omslaget og vr.masken strikkes vr. sammen -
disse to omgange gentages til man når vendinger ved halsen.
Når arbejdet måler ialt 16 cm- strikkes striber - begynd på en omg. med rib:
2 omg. blå - 2 omg. turkis - 6 omg. blå - 2 omg. turkis - 2 omg. blå - strik videre med turkis til arbejdet ialt måler 20/21 cm -
nu lukkes for 5 m. til ærmegab - strik 53 m. til forstykke - luk for 5 m. - og strik 51 m. til ryg - denne fordeling, så maskerne før og efter ærmegab er vrang lad arbejdet hvile.
Æmer:
Slå 32 m. op på strømpepinde nr. 4 og strik rib som på trøjen - skift til pinde 5 og halvpatent - tag ud på begge sider af midtermasken på hver 6. omg. til der er 48 m. strik striber som på trøjen - når ærmet måler 20/21 cm eller ønsket længde, lukkes for de 5 midterste masker (pas på at maskerne begynder og slutter ved ærmegab som på trøjen.
Strik næste ærme.
Nu samles det hele - for at det blir lettere at strikke ca. de første måske 10 omg. sætter jeg maskerne på 2 rundpinde - fra midten af ærmet til midten af næste ærme - så går det let- nu tages der ind til raglan på hveranden omg. med 2 vrangm. imellem - når arbejdet ialt måler ca. 27 cm. strikkes vendinger så ryggen blir højere ( inden vendinger har jeg 70 m.)
Flyt omgangens begyndelse så du er 5 m. inde på forstykket (altså uden at strikke dem)
sæt de 11 midterste m. på en hjælpenål - vend og strik nu fra vr. ( det skal være ribpinden fra vrangsiden) strik til du har strikket 5 m. på forstykket vend - strik til der er 5 m. tilbage vend -
en pind mere til der er 5 tilbage vend - herefter lad 3 m. stå hver gang til der er 13 m. tilbage til nakken.
Halskant: med lille rundpind nr 4 strikkes maskerne - i vendehullerne tages 1 eller 2 m. op jeg har ialt 66 masker strik ca. 6 cm. rib med en blå stribe i - luk af ikke for stramt.
Montering: sy halskanten til. - sy hullet under ærmet - hæft ender - havde der ikke været striber i var der jo næsten ingen montering.
NB. når der er strikket et stykke af ærmet kan det godt komme på en lille rundpind.