onsdag den 26. november 2008

Poncho


Så er jeg færdig med ponchoen - skal lige presses -nu tror jeg at jeg har fundet metoden til et ordentlig diagram - der kommer opskrift og billede senest imorgen.

Opskrift Poncho.
Garnforbrug : 12 ngl.Uld/Mohair/acryl 50 g. løbelængde 52 m.
Brun Mohair strikket af 3 dobbelt - man kunne godt nøjes med 2 ngl.
Rundpinde nr. 8 og nr. 7
Snoningsmønster strik frem og tilbage:
1kantm. x,2vrang,1 ret,2 vrang, 1 ret, 2 vrang, 6 ret (sno masker) x 2 vr., 1 ret, 2 vrang,1 ret 2 vrang, 6 ret, gentag fra x til x pinden ud - 2. pind som maskerne viser - første gang snoes på 4. pind ellers snoes på hver 6. pind.
Slå 66 masker op på pind nr. 8 og strik snoningsmønster til arbejdet måler ca. 19½ cm. lad arbejdet hvile.
Slå 164 masker op og strik som på forstykket til det er lige langt - nu sættes begge stykker på een pind og der strikkes rundt - på først omg. glat tages jævnt ind til 192 m - strik 1 omg. glat - herefter er omg. begyndelse midt på ryg.
Strik nu mønster A - når dette er gennemstrikket fortsættes med bundfarve til arb. måler ca. 33 cm. - nu påbegyndes indtagninger:
1. indtagningsomg. Xstrik 17 m. strik 2 ret sammen, gentag fra X til X hele omg. = 182 m.
1 omg. glat bundfarve - nu strikkes mønster B - men på 3 omg. strikkes igen indtagninger altså:
2. indt. strik 16 m strik 2 ret sam.= 172 m. - 3 omg. glat
3. indt. strik 15 m strik 2 ret sam. = 162 m. - 3 omg. glat
4. indt. strik 14 m. strik 2 ret sam.= 152 m. - 2 omg. glat
5. indt. strik 13 m. strik 2 ret sam.= 142 m. - 2 omg. glat
6. indt. strik 12 m. strik 2 ret sam.= 132 m. - Strik 3 omg. mønster C men på 3 omg. indtagning
7. indt. strik 11 m. strik 2 ret sam. = 122 m. - 2 omg. glat
8. indt. strik 10 m. strik 2 ret sam. = 112 m.
Nu sættes en mærketråd i begge sider ( skulder) pas på at slidserne er anbragt lige - nu strikkes indtagninger her således: strik til 3 m. før første mærketråd - tag 1 m. løs af, strik 1 ret og løft den løse over, strik 2 m. ret, 2 m. ret sammen - lav samme indtagning ved næste mærke - gentag indt. på hveranden omg. ialt 7 gange MEN når der er taget ind 5 gange strikkes mønster B samtidig med der stadig tages ind. Der er nu 84 m. på pinden - Skift til rundpind nr. 7 og snoningsmønster - men dette strikkes fra vrangen - når kraven måler ca. 23 cm. lukkes af - det skal gerne være på den pind lige efter snoning - for at snoningen skal blive pæn lukkes de 6 m. af sådan: de første 2 m. strikkes sammen, de næste 2 strikkes alm., de sidste 2 strikkes sammen.
Montering: Jeg har syet lus på og anbragt dem uens.
Kant med brunt og hæklenål nr. 4½ - på kraven - 1 fastmaske i hver maske - Forneden på ponchoen - 1 fastm. i hver m. men kun 3 fastm. i snoning - I slidsen - 1 fastm. i skiftesvis hver og hveranden rille.

mandag den 17. november 2008

Strik skiftesvis.

Så er der lige een mere der gerne vil ha`et par strømper - jeg er ellers ved at strikke både en bluse og en poncho - så det blir til et par pinde hist og pist - men så bliver det jo heller ikke trivielt - når det er på skift.

onsdag den 12. november 2008

Brun trøje.




Så fik jeg endelig taget mig sammen til at montere denne.
Garnforbrug 10 ngl. løbelængde 52 m. 50 gr.
Rundpinde nr. 8 og nr. 10
Opskrift:
Slå 59 masker op på pind nr. 8 - strik 2 p. ret - skift til pind nr. 10 og inddel maskerne således:
11 forstykke - 2 vrang raglanmasker - 7 ærme - 2 -15 ryg - 2 - 7 - 2 - 11m.
På næste retpind påbegyndes raglanudtagninger på hver retsidepind og evt. hulmønster( lav evt. 4 knaphuller hvor du synes - det første på første p. på p. 10 )
4 ret= kantm. et hulmønster - på ærmet et hulm. midtpå - på ryggen 2 hulmønstre placeret midtpå med nogle få masker mellem.
Strik til forkanten måler ca. 25 cm. ( raglan måler ca. 30 cm)
jeg har nu - 28-2-41-2-49-2-41-2-28 m.
Strik nu over forstykket, slå 5 m. op til ærmegab ( sæt ærmemasker på en tråd) ryggens m. slå 5 m. op og så over sidste forstykke ( jeg har 119 m nu ) - strik til arbejdet måler ca. 34 cm. fra ærmegab - strik 4 p. ret og luk af på næste pind.
ærme: Strik over ærmet masker men slå 3 masker op i beg. og slut til ærmegab.
tag ind i beg. og slutn. af hver 4. pind til der er 34 m. tilbage - ærmet måler ialt fra halskant 51 cm. (fra ærmegab 25 cm.) Strik nu 4 p. ret og luk af på næste p. det blir fra vrangen.
Jeg har hæklet 4 knapper med hæklenål nr. 4 slå 3 luftm. op og saml til ring - hækl nu 7 fastm. om ringen - næste række igen 7 fastm. knæk tråden - træk sammen så den blir rund og sy den i.
På billedet kommer den ikke rigtig frem - det er bare ærgelig - den er faktisk rigtig pæn.

Det ser mærkelig ud der er 2 diagrammer - jeg plejer at tage et billede od lægge ind - nu prøvede jeg at lave documentet på google og så sætte det ind - jeg ved ikke hvad der er bedst - jeg har også prøvet som pdf fil men det vil bloggen ikke modtage - siger den ikke kender filformat.Nu har jeg fjernet det fra google
for diagrampapiret var jo væk da det blev overført.

hæl

Hælen fik en chance mere - på næste strømpe - det gik noget lettere - når man havde lært det - og så satte jeg overfodens masker på en tråd - og hælens på 2 pinde.
Næste par strømper tror jeg at jeg vil bruge lidt fra denne hæl og min egen.

mandag den 10. november 2008

Lunas restestrømper


Igår fandt jeg en hæl som egentlig er magen til den jeg strikker - men alligevel lavet lidt anderledes - den lød kryptisk - så den måtte prøves - hælen er pæn nok - måske sku`det ha`været en ensfarvet sok - jeg synes den var lidt bøvlet at strikke - men måske skal den ha`en chance mere.
Jeg tror nu at min hæl på de hulmønstrede blir den foretrukne, der er heller ikke huller i. - hvis nogen er interesseret er der opskrift med billeder her

lørdag den 8. november 2008


Igår faldt jeg tilfældig over en opskrift på et tørklæde - den så interessandt ud - i eftermiddag ville jeg så lige lave en prøve - jeg blev så bidt af det - jeg tror simpelthen bare det blir tørklædet i vinter ihvertfald når jeg bruger min sorte jakke. Opskriften kan du finde her - gå ind i egne opskrifter - diagonalstrikket tørklæde.

fredag den 7. november 2008

Bjørn Borg

Den ene af vore pigebørnebørn går meget op i at alt hendes undertøj gerne skal være Bjørn Borg - det var på tilbud igår - så måtte vi jo ind og købe julegaven til hende - vi startede dytten og afsted - I skulle ha`set en kødrand af kunder om disse varer - man kunne få 4 dele for 260,- - der var bare gang i den.

torsdag den 6. november 2008

Flere strømper

Pu ha to børnebørn mere vil gerne have strømper - Laura har lige fået et par hulmønstrede - dem nåede jeg ikke at få herind før de var taget i brug. Men strømperne må nu vente lidt - jeg er lige begyndt på en kirsebærrød bluse.